spearribs.jpg
 

GRILLFEST

SPEARRIBS MED COLESLAW 

For 15 år siden fikk jeg servert spearribs av villsau på Sjøbua Spiseri i Flatanger. Det var kjærlighet fra første bit; himmelsk!!! Den opplevelsen soler seg fremdeles stolt på topp 3 på min liste over beste restaurantbesøk! Einar er virkelig en kokk etter min smak. Han har fokus på gode lokale råvarer, presenterer de usminket og ekte, med gode rene smaker. Kanskje var det hans himmelske spearribs som gjorde han til et førstevalg som kokk i vårt bryllup. Vi kunne ikke gjort et bedre valg!

Dette er luksus grillmat for milde sommerkvelder, men fungerer også helt supert å lage i stekeovn! Server med klassisk tilbehør som coleslaw, grillede maiskolber og ovnsbakte potetbåter.

SPEARRIBS

  • Kjeribbe

  • Ketchup

  • Tomatpurre

  • Rapsolje

  • Søt chilisaus

  • Honning

  • Sukker

  • Salt

  • Pepper

COLESLAW

  • 300 g kål

  • 1-2 gulrøtter

  • 1 grønt eple

  • 0,5 dl majones

  • 1 dl creme fraiche

  • 3 ss sitronsaft

  • 1 ts salt

  • 1 ts HP-saus

  • Smak til med sukker

OVNSBAKTE POTETER

  • Melne poteter (mandel)

  • Rapsolje

  • Maldonsalt

  • (urter eller hvitløk)

 

Fremgangsmåte

Bruk hel eller oppdelt ribbe. Hel ribbe er å foretrekke, da den blir enda saftigere.

Finsnitt kål og gulrot, og skjær eple i fine staver. Lag en dressing av majones, creme fraiche, sitronsaft, salt og sukker. Bland inn grønnsakene og sett i kjøleskapet.

Forvarm ovnen til 150 grader.

Gni kjøttet inn med salt og grovmalt pepper.

Lag en blanding av ketchup, tomatpure, rapsolje, søt chilisaus, honning, sukker og vann.

Pensle ribbesiden godt med blandingen, og stek midt i ovnen en times tid, eller til kjøttet er mørt.

På grillen bør kjøttet grilles på indirekte og middels varme, ellers kan det fort bli litt tørt.

Skru opp ovnen til 250 grader varmluft.

Vask og tørk potetene godt, del i båter og legg på stekebrett som er puslet med olje. Risle over mer olje og vend inn potetene.
Sett brettet i ovnen (litt høyere enn midten) og skru ned temperaturen til 220 grader. Stekes ca 25 minutter.

Lag en enkel BBQ-saus av litt av blandingen som ble penslet på ribba, en boks hermetiserte tomater, et par ts sennep og en ss eplesidereddik. Kjør med stavmikser og kok inn til passende tykkelse.

Server med grillede maiskolber.

Vel bekomme

 

Prøv gjerne våre andre oppskrifter: