humminbirds.jpg
 

THE HUMMINGBIRD BAKERY

BROWNIE OG OSTEKAKE MED BRINGEBÆR

The Hummingbird Bakery i London er et begrep. Folk står i kø langt ut i gata for å kjøpe deres legendariske cupcakes. Denne kaken er eventyrlig god; med en leken kombinasjon av mørk sjokolade, frisk ostekake og syrlig bringebærkrem. Toppet med friske bringebær er den helt perfekt!

Etter et eksklusivt boergeitmåltid, vil dine gjester bli målløse om du runder av med et lite stykke av denne kaken til dessert. En sikker oppskrift på en uforglemmelig kveld. Prøv den!

BROWNIE

  • 200 g kokesjokolade (70%)

  • 200 g smør

  • 250 g melis

  • 3 egg

  • 110 g hvetemel

OSTEKAKE

  • 400 g naturell kremost

  • 150 g melis

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 egg

BRINGEBÆRKREM

  • 3 dl kremfløte

  • 400 g bringebær
    (frosset går fint).

  • 50 - 100 g melis

  • 2 ss sitronsaft

  • Friske bringebær til pynt

 

Fremgangsmåte

Finn en bolle som tåler varme, og plasser denne over en liten kasserolle med kokende vann. Det er best om bollen ikke er i kontakt med vannet. Grovhakk sjokolade, smelt under omrøring i bollen til en glatt saus. Sett til side.

Kjør smør og melis i kjøkkenmaskin til en krem. Tilsett ett og ett egg, og kjør maskinen mellom hvert egg. Tilsett mel og kjør til jevn masse. Tilsett sjokoladen og kjør til en glatt røre.

Finn frem en langpanne eller ildfast form som er 23 x 33 cm (eller noe i nærheten) Dekk form med bakepapir, og stryk røren jevnt utover med en spiseskje. Det er viktig at lagene blir jevnt fordelt. Sett formen til side.

Sett stekeovnen på 170 grader.

Kjør kremost, melis og vaniljesukker på lav hastighet til en jevn masse. Tilsett ett og ett egg, og kjør maskinen mellom hvert egg. Bruk slikkepott for å få blandet det som henger på sidene av beholder. Kjør på høy fart på slutten til det blir en kremet konsistens. Men ikke kjør for lenge, da skiller kremen seg. Fordel ostemassen forsiktig og jevnt oppå brownierøren med en skje.

Stek midt i ovnen i 30-40 minutter, til ostekaken er lys på midten og svakt gylden i kantene. Løft kaken forsiktig over på rist og avkjøl helt. Dekk til og avkjøl i kjøleskapet til neste dag.

Ha kaken på et fint fat. Lag bringebærcoulis ved å presse ut saften gjennom sil med en spiseskje. Pisk inn melis og sitronsaft. Pisk kremen fast, og pisk deretter inn bringebærcoulien. Kremen skal være fast (ikke stiv). Ha over kaken og pynt med friske bær rett før servering.

Tips

  • Del gjerne opp i stykker og server på fat. Ikke overdriv; dette er kraftig kost.

  • Ostekakelaget kan økes en halv gang om ønskelig.

  • Tåler fint et par dager i kjøleskap, men lag helst kremen rett før servering.

Vel bekomme

 

Prøv gjerne våre andre oppskrifter: