pannacotta.jpg
 

ET MESTERVERK

PANNA COTTA 

Denne italienske desserten er et mesterverk! Det er få ingredienser, den er svært enkel å lage og den er ubeskrivelig god.

Panna cotta har en silkemyk og ren vaniljesmak, toppet med en syrlig brinegebærcoulis. Den er like elegant og vakker som den er god.

Vi har til gode å se en gjest som ikke skraper glasset for å få med seg det aller siste vaniljefrøet!

PANNA COTTA

  • 4,5 gelatinplater

  • 1 vaniljestang

  • 7,5 dl kremfløte

  • 1,5 dl sukker

BRINGEBÆRCOULIS

  • 250 g frosne bringebær

  • 100 g melis

  • 2 ss sitronsaft

 

Fremgangsmåte

Oppskriften gir 6 porsoner.

Legg gelatinplater i kaldt vann.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og vaniljestang i en kjele. Tilsett fløte og sukker, og kok opp under omrøring.

Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem alt vannet ut av gelatinen og rør inn i blandingen. La blandingen avkjøles noe før den fordeles i 6 små former eller glass. Sett i kjøleskap minst 3 timer før servering.

Klem ut saften av bringebærene gjennom en sil ved hjelp av en spiseskje. Rør inn melis og sitronsaft. 

Fordel bringebærcoulisen oppi glassene før servering, og pynt gjerne med et friskt bær og et  melisdryss.

TIPS

  • Bruk gjerne flotte hvitvinsglass, da ser det veldig elegant ut.

Vel bekomme

 

Prøv gjerne våre andre oppskrifter: