Handlevogn 0
Med hjerte for folk og dyr
 

EKSKLUSIVT OG SUNT

VÅRE BESTE OPPSKRIFTER

Kjekjøtt fra Boergeit er en eksklusiv råvare, og med en korrekt tilberedning ligger alt til rette for en stor matopplevelse. Kjekjøtt er svært magert og kolesterolfattig, og det blir derfor best ved relativ lang tilberedning på lav temperatur.

Vi vil gjerne dele noen av våre beste oppskrifter med deg, så du får et lite innblikk i hvor variert kjekjøtt kan tilberedes. Det er like godt egnet til både kebab og saltkjøtt, hvor sistnevnte kommer høyt opp på favorittlisten vår!

Et godt måltid blir enda bedre med en søt avslutning. Vi har tatt med 3 av våre søte favoritter, og anbefaler en brownie-drøm fra legendariske Hummingbird Bakeri i London.

Under oppskriftene finner du en enkel oversikt over de ulike stykningsdelene, og hva de er best egnet til.

 
 

Stykningdeler kje

kart.jpg
 
 

YTRE- OG INDREFILET

Disse bitene finner du på sadelen; den bakerste delen av ryggen. Sadelen kan helstekes, eller så kan filetene skjæres ut og stekes hver for seg. Se oppskrift på ytrefilet.

CARRÉ

Dette stykket består av rygg og en del av ribbeina. Stykket går fra bakerste ribbein til mellom 5. og 6. ribbein om man teller forfra. Helstek carréstykket, se oppskrift.

LÅR

Dette er den klassiske steken. Kan helstekes med bein eller som utbeinet (fylt med urter). Kan selvsagt deles opp til gryter, men lag heller en fest rundt en stek, se oppskrift.

SKANK

Skanken er nederste delen av lår og bog. Svært velegnet til langkoking, da det er en del bindevev og små muskler. Se oppskrift på nydelig Marrokansk kjeskank.

 

NAKKE OG HØYRYGG

Dette er resten av ryggen og nakken. Utbeinet er det velegnet som grytekjøtt, da det er en del bindevev og små muskelgrupper. Er velegnet til kje-i-kål når beina er med.

SLAGSIDE

Dette er den bakerste delen av ribben, den er tynn og beinfri. Brukes til å sy rull. Lag et større rullestykke ved beine ut en del av ribben også, og la slagsiden sitte på.

RIBBE

Denne delen består av hele ribbesiden fra rygg til bryst. Er svært egnet til spearribs, se oppskrift. Saltet og tørket (og kanskje lett røkt) blir det fantastisk pinnekjøtt. 

BOG

Utbeinet er bogen velegnet til grytekjøtt, se oppskrift på curry. Bogen kan deles med bein, og er velegnet til gryter og supper da beina for god kraft.