fondant.jpg
 

LUN LYKKE

SJOKOLADEFONDANT

Duften av varm, nystekt sjokoladekake fyller kjøkkenet. I det samme man setter sjeen i kanten på kaken, flyter varm sjokolade forførende utover fatet. Sammen med ekte vaniljeis og friske bær blir smaksopplevelsen fullkommen.  Vi trodde lenge at dette var en dessert forbeholdt superkokker på de fine restauranter, og ikke våget å prøve den selv. Det var det ingen grunn til, for dette er faktisk en svært enkel dessert.

Bruk skikkelig god sjokolade, og test ut steketiden på din ovn, med dine former, før du lager dette til gjestene dine. Røren lager du i god tid før gjestene kommer.  Hjerteformene våre (fylt 2/3) trenger nøyaktig 9 minutter på 200 grader. Da blir det et skall av fast sjokoladekake, med en kjerne av varm flytende sjokoladesaus. Nærmere himmelen kommer nok ikke en sjokoladeelsker! 

Ingredienser

  • 125 g smør

  • 125 g sukker

  • 125 g god kokesjokolade

  • 85 g hvetemel

  • 4 egg

 

Fremgangsmåte

Oppskriften er til 6 personer.

Forvarm ovnen til 200 grader med over- og undervarme.

Varm smør og sukker i kjele på middels varme. Rør til sukkeret er løst opp. Ta kjelen av plata, og rør inn hakket kokesjokolade. Sikt inn mel og rør inn sammen med 4 egg.

Pensle 6 porsjonsformer med smeltet smør og trø over et tynt lag kakaopulver. Fyll formene 2/3 fulle med røren.

Stek midt i ovn i 9-11 minutter. Det ytterste laget skal være stivnet, mens kjernen er flytende. Prøvesten før du venter gjester, så du vet hvor lang din ovn bruker. Vår ovn bruker akkurat 9 minutter med de koselige hjerteformene.

Hvelv fondanten over på et fat, og la den hvile et lite minutt. Lag et lite hakk i kanten med en skje. Da skal den myke kjernen flyte forførende langsomt utover fatet.

Pynt med friske bær og melisdryss, og gjerne en kule god vaniljeis.

Tips

  • Røren kan gjerne lages dagen i forveien, og oppbevares i kjøleskapet.

  • Stekes rett før servering. Da har du en enkel og fantastisk god dessert!

Vel bekomme

 

Prøv gjerne våre andre oppskrifter: