skank.jpg
 

MØRT OG MAGISK

MARROKANSK KJESKANK

Skanken, den nederste delen på lår og bog, er kanskje ikke det man forbinder med førsteklasses kjøtt. Denne oppskriften løfter skanken til uante høyder, og er kanskje den beste vi har har for tilberedning av boerkje. Den lange og varsomme varmebehandlingen gjør kjøttet svært mørt, og krydderiene lokker frem fantastiske smaker. 

Dette er perfekt mat for mørke høstkvelder. Og det beste av alt er at den lager seg selv mens du er ute og nyter den friske høstlufta! Etter minimale forberedelser er det bare å plassere gryta i ovnen, og komme seg ut. Etter 3 timer er maten klar; og for et måltid som venter!

Ingredienser

  • 4 kjeskanker

  • 1 ts korianderfrø

  • 1 ts spisskumminfrø

  • 1/2 ts fenikkelfrø

  • Salt

  • Pepper

  • Olivenolje

  • 1 rødløk

  • 2 gulrøtter

  • 2 persillerøtter

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 rød chili

  • 1 ss fersk ingefær

  • 1 ss hvetemel

  • Timian

  • 3 dl granateple- eller druejuice

  • 3 dl kjøttkraft

  • 1/2 granateple (frø)

  • Mynteblader

 

Fremgangsmåte

Beregn én skank pr. person.

Sett ovnen på 150 grader. Finn frem en kjele/gryte som kan stå i stekeovnen.

Knus koriander, spisskummen og fenikkel i morter. Gni skankene med litt olivenolje, og deretter krydderblandingen og salt/pepper.

Kutt rødløk, gulrot og persillerot i terninger. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.

Brun skakene i gryte med olje. Ta ut skankene og legg til side. Ha oppi grønnsakene, og fres på god varme i 5 minutter. Dryss over melet og rør godt. 

Tilsett juice, kjøttkraft og timian, og legg oppi skankene. Kok opp, og dekk med tett lokk eller aluminiumsfolie. Tilsett litt vann om ønskelig. Sett gryta i ovnen i 2,5 time. Ta gjerne ut gryta og snu skankene underveis.

Dersom sausen virker tynn, kan den kokes inn litt før servering. NB: ta ut skankene, ellers ramler de fra hverandre!

Strø over granateplefrø og mynteblader før servering. Dette er typiske ingredienser i det Marrokanske kjøkken, men ikke alltid tilgjengelig i Flatanger i februar. Det går helt fint uten, men får du tak på det så bør det være med.

Serveres med ris eller couscous.

Tips

  • Når grønnsakene skal freses i olje, kan man gjerne ha med en liten skvett rødvin som koker inn. Det tilfører litt syre som passer godt i en såpass kraftig gryte.

Vel bekomme

 

Prøv gjerne våre andre oppskrifter: