VAKKERT OG VELSMAKENDE
SENNEPSBAKT KJECARRÉ
Helstekt sennepsbakt kjecarré ser veldig bra ut, og smaker minst like godt! Det er en enkel rett å lage til en koselig vennekveld.
Pinnekjøtt er en klassiker. Men det er en tidkrevende prosess fra salting, , røyking, tørking, vatning til ferdig kokt pinnekjøtt. Det er veldig spennende å lage sitt eget pinnekjøtt, og slett ikke vanskelig.
Denne varianten lages av fersk kjeribbe, og er slett ikke noe dårlig alternativ til pinnekjøtt! Som selskapsmat er den svært egnet, da carrébitene stekes hele i ovnen og deles opp rett før servering.
POTETMOS
500 g mandelpotet
50 g smør
1 dl fløte
1 eggeplomme
Salt og pepper
OVNSBAKTE GRØNNSAKER
Friske grønnsaker i staver. Gulrot, kålrabi, sellerirot, beter og rødløk.
Olivenolje
Sitronsaft
Flytende honning
Salt og pepper
Timian
BASILIKUMTOMATER
Små gode tomater
Olivenolje
Basilikum
Salt og pepper
CARRÉ
Carré av kje
2 ss grov sennep
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Fordel grønnsaker (skåret i fine staver og båter) utover i ildfast form, rist over olivenolje, sitron og honning. Ha over salt, pepper og timian. Stek på 225 grader til grønnsakene er møre og har fått litt gylden farge, ca 20-30 min. Vend et par ganger underveis.
Kok poteter i biter i lettsaltet vann til de er møre. Mos og bland inn smør, fløte og eggeplomme, smak til med salt og pepper.
Gni carréstykket med salt og pepper. Brun raskt i smør, og legg det i ildfast form med steketermometer i tykkeste del. Smør sennep over og stek på 150 grader til kjernetemperaturen er 55 grader. La kjøttet hvile minst 15 minutter. Skjær det opp mellom beina rett før servering.
Del tomatene i to, krydre dem med basilikum, salt og pepper. Stek raskt i god olivenolje. Serveres med det samme.
Tips
Server gjerne med fløtegratinerte poteter eller ovnsbakte poteter.
Gratinerte rotgrønnskaker eller purré passer fint til denne også.
Rødvinssaus er veldig godt til carré. Se oppskrift under ytrefilet. Peppersaus blir heller ikke feil.