kebab.jpg
 

IKKE BARE NATTMAT

KEBAB I RULLEBRØD 

Mange forbinder nok kebab med en klissete dressingfylt rull i aluminiumsfolie, på tur hjem fra byen i de sene nattetimer. Kebab kan være mye mer enn det!

Saftig og spennende krydret kjekjøtt av boerkje på en seng av friske grønsaker, toppet med en frisk og himmelsk god hvitløksdressing, omfavnet av et mykt og lunt rullebrød; det er skikkelig kosemat!

Hos oss er dette en klar favoritt hos store og små, og en overlegen vinner i kamp mot selveste fredagstacoen.

Alt lages fra bunnen av med friske og gode råvarer. Det er enkelt, og tar ikke så lang tid som man ofte tror. Resultatet er verdt både arbeid og ventetid.

Rullebrød

  • 25 g fersk gjær

  • 500 g hvetemel

  • 1 klype havsalt

  • 1 ss sukker

  • 3 ss god olivenolje

  • 3,5 dl lunket vann

KJØTT OG KRYDDER

  • 400 g kjekjøtt fra bog eller rygg, finstrimlet

  • Nøytral olje til steking

  • 2-3 ss hakket rødløk

  • 2 ss spisskummin, knust i morter

  • 10 korianderfrø, knust i morter

  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket

  • 0,5-1 ts sterkt chilipulver, juster for passe styrke

  • 1 klype havsalt

  • 1 liten klype kvernet sortpepper

  • 2 ss sitronsaft

  • Litt fersk koriander, hakket

HVITLØKSDRESSING

(Oppskrift fra Elin Larsen, den er magisk!)

  • 100 g majones

  • 130 g sæterrømme

  • 2 store fedd hvitløk, finhakket

  • 2 ss sitronsaft

  • 3 ss gressløk, finhakket

  • En liten klype havsalt

 

Fremgangsmåte

Vi starter med hvitløksdressingen, så smakene får tid til å sette seg skikkelig. Rør sammen alle ingrediensene og smak til.

Så strimler vi kjøttet. Bruk kjekjøtt fra bog eller rygg. Skjær kjøttet i fine strimler, og hakk gjerne over litt med kniven. Bogkjøtt blir ikke spesielt mørt når det stekes fort på høy varme, så tynne strimler er best.

Bland krydder, løk, litt olje og sitronsaft i en bolle. Vend kjøttet inn i blandingen, og la det stå mens du starter på rullebrødet.

Smuldre gjær i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Ha oppi lunket vann og sukker, og rør til alt er oppløst. Ha i mel, salt og et par ss olivenolje. Elt i maskin i 10-15 minutter til deigen er smidig og blank. Risle over en ss olivenolje, og vend deigen rundt så den dekkes av olje. Kle med plast og kjøkkenhåndklede og sett til heving (skal bli dobbel størrelse).

Mens deigen hever stekes kjøttblandingen i varm panne. Sett pannen til side på svak varme mens rullebrødene lages.

Kna sammen deigen og del opp i 4-6 like store deler som rulles til boller. Dekk de med plast og håndklede, og la de hvile på benken i 10 minutter.

Kutt opp grønsaker etter ønske. Vi bruker gode tomater, frisk salat, agurk og rødløk.

Kjevle ut bollene til tynne leiver, helst under 0,5 cm, og stek de i tørr varm stekepanne. Når det blir store bobler på oversiden snues de. Dette tar ca 45 sekunder. Følg med så de ikke blir brent.

Legg de ferdige rullebrødene inn i et kjøkkenhåndklede.Da holder seg varme og myke mens resten stekes. Server med det samme; dette er mat gjestene venter på - ikke motsatt.

Legg en seng av friske grønsaker på rullebrødet, ha på en raus stripe med kebabkjøtt, deretter en god stripe hvitløksdressing, og til slutt litt fersk koriander.

Rull sammen og nyt.

God helg!

Vel bekomme

 

Prøv gjerne våre andre oppskrifter: